Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд гарантування вкладів уточнив, як виводиться неплатоспроможний банк з ринку

14 січня 2016, 09:03
791
0
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізосіб рішенням від 30.11.2015 № 212 затвердив зміни в Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Зокрема, уточнено, що Фонд починає процедуру виводу неплатоспроможного банку з ринку не пізніше наступного робочого дня після офіційного отримання рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Старанна дирекція Фонду не пізніше наступного робочого дня після офіційного отримання рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних призначає з числа працівників Фонду уповноважена особа Фонду (декілька уповноважених осіб Фонду) на тимчасову адміністрацію, якою Фонд делегує усе або частина своїх повноважень тимчасового адміністратора.

У разі делегування повноважень декільком уповноваженим особам Фонду на тимчасову адміністрацію Фонд вказує об'єм повноважень кожного з них.

Здійснення повноважень органів управління банку може бути делеговане тільки 1 уповноваженій особі Фонду на тимчасову адміністрацію.

Окрім цього, внесені зміни в Положення про порядок залучення уповноваженим обличчям Фонду гарантування вкладів фізосіб радників, аудиторів, юристів і інших осіб до роботи в процесі здійснення тимчасової адміністрації або ліквідації банку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини