Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент уточнив, як призначатимуться стипендії молодим майстрам народного мистецтва

13 січня 2016, 16:05
376
0
Автор:
Реклама

Указом від 12 січня 2016 року № 2/2016 Президент України Петро Порошенко вніс зміни в Положення про стипендію Президента для молодих майстрів народного мистецтва.

Встановлено, що призначається 80 стипендій у рік. Виплата стипендій робиться щомісячно впродовж року.

Розмір стипендії складає:

- для студентів коледжів, технікумів (училищ) - 800 грн. в місяць;

- студентів університетів, академій, інститутів - 1000 грн. в місяць.

Для осіб у віці до 35 років, що не вчаться в ПТУ або внз, стипендії призначаються у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пропозиції відносно кандидатів на отримання стипендій вносяться структурними підрозділами у сфері культури обласних, Київською міською держадміністрацій, держслужбою з питань АР Крим і міста Севастополя, Нацсоюзом майстрів народного мистецтва, іншими творчими союзами, громадськими організаціями у сфері культури, установами культури і учбовими закладами, а також шляхом самовыдвижения в комісіюяка утворюється в установленому порядку Мінкультури.

Кандидати-самовыдвиженцы подають в комісію заявку за формою, затвердженою Мінкультури, лист-мотивацію (у якому викладаються підстави для отримання стипендії), 2 рекомендації від провідних майстрів народного мистецтва і автобіографія.

Виплата стипендій здійснюється згідно із заявою стипендіата шляхом перерахування коштів на особові рахунки стипендіатів в установах банків і шляхом відкриття бюджетних асигнувань одержувачам бюджетних коштів або розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини