Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується встановити компенсації працедавцям за працевлаштування учасників АТО

13 січня 2016, 14:26
483
0
Реклама

Комітет ВР з питань соцполитики рекомендує прийняти за основу законопроект № 2095а про внесення змін до Закону про зайнятість населення відносно додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій.

Законопроектом пропонується включити в перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуваннюучасників бойових дій, на яких поширюється дія Закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

Члени Комітету при обговоренні відмітили, що його реалізація стимулюватиме діяльність працедавців, спрямовану на збереження діючих і створення нових робочих місць для працевлаштування безробітних громадян, які недостатньо конкурентоздатні на ринку праці.

Працедавцевіякий по напряму Державної служби зайнятості працевлаштує на нове робоче місце учасників бойових дій терміном не менше чим на 2 року щомісячно компенсуватимуться фактичні витрати в розмірі ЕСВ за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.

У Комітеті відмічають, що в цій редакції проекту такі гарантії торкаються не лише учасників АТО, але і усіх учасників бойових дій.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини