Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри не хочуть контролювати збір пожертвувань в ящики

13 січня 2016, 11:11
429
0
Реклама

Асоціація "Український Кредитно-банківський Союз" звернулася до парламенту з проханням виключити з законопроекту № 3215 положення, які покладають на банки не властиві ним функції.

Цим законопроектом пропонується зобов'язати банки контролювати процес збору добродійних пожертвувань і протидіяти шахрайству у вказаній сфері. Зокрема, банки повинні безкоштовно надавати послуги з опломбування ящиків, перевірки їх цілісності і распломбированию, виїмці засобів з ящиків і тому подібне. При цьому банки не наділені повноваженнями впливу на порушників.

Читайте детальніше про законопроект: Пропонується встановити правила збору пожертвувань в ящики.

УКБС вважає, що запропоновані зміни приведуть до виникнення законодавчих колізій, покладання на банки невластивих їм контрольних функцій податкових і правоохоронних органів, а також піддають банки рискам необгрунтованого застосування санкцій.

На думку банкірів, для боротьби з шахрайством ящики для публічного збору засобів повинні опломбировываться державними контролюючими органами.

Примус банків як суб'єктів бізнесу до надання безкоштовних послуг суперечить чинному законодавству, суті і принципам підприємницької діяльності, говориться в зверненні.

Джерело: УКБС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини