Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив, які банки відносяться до іноземних груп

12 січня 2016, 12:55
860
0
Реклама

Комітет НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем рішенням від 11 січня 2016 року № 1 вніс зміни в рішення від 31 грудня 2015 року № 657, розширивши критерії визначення групи "Банки іноземних банківських груп".

Відзначається, що після обнародування нових критеріїв розподілу банків на групи пропрацювали питання практичного застосування таких підходів. З урахуванням пропозицій прийнято рішення розширити критерії так, щоб угрупування банків більшою мірою відбивало джерела походження капіталу і введену в групі структуру системи корпоративного управління.

Згідно з новими критеріями, у групу "Бианки іноземних банківських груп" входять установиконтрольні пакети акцій яких належать іноземним банкам або іноземним фінансово-банківським групам, у власності яких контрольний пакет акцій не менше ще однієї банківської установи.

Таким чином, до банків іноземних банківських груп додатково віднесено 6 банків - Альфа-банк, Універсал Банк, ПроКредит банк, Неос банк, Ідея Банк, Банк Форвард.

Розподіл банків на групи використовується Національним банком виключно з метою аналізу для визначення загальних тенденцій банківської системи України. Такий розподіл не використовується безпосередньо для нагляду за банками і не впливає на вимоги до їх діяльності.

Повний перелік груп банків на 2016 рік розміщений на сайті НБУ.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини