Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульований порядок ліквідації банків, зареєстрованих на території АТО або в Криму

11 січня 2016, 13:36
664
0
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізосіб рішенням від 30 листопада 2015 року № 213 затвердив Положення про порядок здійснення процедури ліквідації банків, зареєстрованих на території проведення АТО або АР Крим і міста Севастополя.

Положення визначає особливості дій Фонду гарантування вкладів фізосіб (далі - Фонд) по здійсненню процедури ліквідації вказаних вище банків у разі неможливості здійснення процедури ліквідації відповідно до Законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Передбачено, що у разі неможливості здійснення процедури ліквідації банку, Фонд вживає заходи по накопиченню ліквідаційної маси такого банку. Процес накопичення ліквідаційної маси (по можливості фактичного доступу до об'єктів, інформації, документів, баз даних і т. п.)зокрема, включає:

- відкриття накопичувального рахунку;

- вжиття заходів по поверненню дебіторської заборгованості банку, заборгованості позичальників перед банком і заходів по пошуку, виявленню, поверненню (витребуванню) майна банку, що знаходиться у третіх осіб;

- звільнення працівників банку відповідно до законодавства про працю;

- заява відмови від виконання договорів і їх розірвання;

- здійснення оцінки і реалізації майна банку.

Фонд здійснює накопичення ліквідаційної маси за рахунок майна банку і його відособлених підрозділів, у тому числі тих, які розташовані на території АТО або АР Крим і міста Севастополя.

Інвентаризація і оцінка майна банку з метою формування його ліквідаційної маси здійснюються за умови можливості їх проведення. Результати інвентаризації і формування ліквідаційної маси, у тому числі інформація про відсутність можливості здійснення інвентаризації, відбиваються в актіякий підлягає твердженню старанною дирекцією Фонду.

Виплати відшкодування засобів вкладникам банка за рахунок засобів Фонду здійснюються згідно з сформованим переліку вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування і згідно із Законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини