Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо температура в квартирі нижче 18, громадяни мають право на перерахунок

11 січня 2016, 09:46
1550
4
Реклама

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів про механізм перерахунку тарифу за теплопостачання у разі, якщо теплокомуненерго неякісний зробили цю послугу.

Глава уряду пояснив, що якщо в квартирі температура нижче 18 градусівгромадянам необхідно подзвонити в теплокомуненерго, з яким у них укладений договір, або в ЖЕК або ОСМД, повідомити про низьку температуру і запросити комісію для складання акту. При цьому важливо упізнати номер реєстрації цієї заявки.

Впродовж 72 годин комісія повинна прибути і заактувати температуру. У тому випадку, якщо впродовж 72 годин комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти той, що відповідає акт. Для цього треба запросити двох сусідів дял підписання такого акту.

Арсеній Яценюк відмітив, що за кожен градус нижче норми (18 градусів) рахунок за житлово-комунальну послугу має бути зменшений на 5%.

А у тому випадку, якщо температура в приміщенні нижче 12 градусівгромадяни взагалі не повинні платити по рахунку, підкреслив Прем'єр, для цього також треба скласти акт.

Джерело: Урядовий портал

Також А. Яценюк доручив провести перерахунок плати за теплопостачання по усіх об'єктах, де послуга не була надана якісно, і запланувати в поточному році відповідні ремонтні роботи по таких будинках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини