Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ відклав уявлення про конституційність тарифів на електрику із-за сумнівів в законності тарифів на воду

Реклама

Пленум Верховного Суду України зняв з розгляду на засіданні 25 грудня звернення до Конституційного Суду відносно законності тарифів на електроенергію. Про це йде мова в листі ВСУ від 6 січня 2015 року № 201-34/0/8-16.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд припинив провадження у справі № 826/6876/15 про незаконність підвищення тарифів на електроенергію до роз'яснення Конституційним Судом повноважень Президента по створенню НКРЭКУ у світлі рішення КСУ від 8 липня 2008 року № 14-рп/2008. На цій підставі припиняється і розгляд інших справ, що стосуються тарифів на електроенергію. Визначення суду про можливість звернення в КСУ повинен розглянути Верховний Суд, який уповноважений направляти конституційні представлення.

Як пояснив ВСУ, рішення про зняття з розгляду Пленуму питання про поводження з цим конституційному представленням прийнято у зв'язку зі вступом до Суду ще одного визначення, що стосується повноважень НКРЭКУ по встановленню тарифів на послуги централізованого водопостачання і водовідведення. Визначення від 26 листопада 2015 року у справі № 826/5964/15 спрямовано у ВСУ Київським апеллиционным адміністративним судом. Воно торкається, окрім указаных у більше ранньому зверненні положень законодавства, питання конституційності абзацу 8 частин 1 ст. 13 Закону "Про питну воду і питне водопостачання".

У зв'язку з цим, конституційне звернення було зняте з розгляду і буде допрацьовано з урахуванням питань, піднятих у визначенні у справі № 826/5964/15.

Питання про звернення в КСУ з представленням відносно тарифів на електрику і воду планується розглянути на одному з наступних засідань Пленуму ВСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини