Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів закликає політиків не звинувачувати суддів голослівно

5 січня 2016, 16:04
1135
0
Автор:
Реклама

Рада суддів спростувала повідомлення ЗМІ про те, що Подільський райсуд Києва закрив карне виробництво відносно судді Макаровского районного суду Київської області Владислава Оберемко і зняв з нього усі звинувачення.

Рада, пославшись на визначення суду, роз'яснила, що карне виробництво відносно В. Оберемко закрито лише в частині пред'явленого приватного звинувачення по ч. 1 ст. 129 УК (загроза вбивством). Судовий розгляд по інших статтях звинувачення, а саме по ч. 1 ст. 345 і ч. 4 ст. 296 УК, триває. Наступне судове засідання відбудеться 27 січня.

У зв'язку з цим, враховуючи ряд висловлювань політиків і державних діячів, які з'явилися після поширення в ЗМІ недостовірної інформації відносно рішення Подільського районного суду міста Києва відносно судді Оберемко, Рада суддів України у черговий раз звернувся до політиків і державних діячів утриматися від голослівних звинувачень на адресу суддів.

"Свідоме використання в таких звинуваченнях неперевіреної інформації і спотворених фактів неприпустимо і ганебно, це дискредитує не лише окремих керівників державних органів, але і державну владу в цілому, суперечить законним інтересам суспільства і держави, підриває основи правопорядку, одним з елементів якого є повага до суду", - говориться в повідомленні.

Рада суддів України стурбована тим, що подібні висловлювання політиків культивують в суспільстві негативне відношення до судової влади, як наслідок, продовжують звучати погрози на адресу суддів, блокується робота судів, особливо при розгляді так званих "резонансних" справ.

"Упереджені, огульні, зневажливі заяви і звинувачення повинні отримати адекватну і публічну оцінку з боку керівництва держави, парламенту, представників правозахисних організацій і суспільства", - вважають судді.

Джерело: Судова влада

Відмітимо, інформацію про закрытиии поділа відносно судді Оберемко спростували і в прокуратурі міста Києва. Подільський райсуд Києва визначенням від 9 грудня 2015 року у справі № 758/7059/15-к, закривши виробництво тільки в частині звинувачення за однією статтею з трьох, а саме, по ч.1 ст. 129 УК (загроза вбивством), діяв у рамках, визначених КПК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини