Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін вніс зміни в порядок обліку платників ЕСВ

4 січня 2016, 14:03
1403
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 30 листопада 2015 року № 1105 затвердив Зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією в частині здійснення розрахунків по оплаті праці із застрахованими особами, не має обов'язків або повноважень по веденню окремого балансу, і враховується в реєстрі страхувальників з приміткою "Неплатник".

Для встановлення в реєстрі страхувальників примітки "Неплатник" установа або організація, яка обслуговується централізованою бухгалтерією, подає в контролюючий орган підтвердження від централізованої бухгалтерії факту обслуговування.

У разі ухвалення рішення про ведення окремого балансу і переході до самостійного ведення установою або організацією розрахунків із застрахованими особами така установа або організація в 10-денний термін з дня ухвалення такого рішення повідомляє про це в контролюючий орган по своєму місцезнаходженню з наданням підтверджувальних документів. На підставі представлених документів контролюючий орган знімає примітку "Неплатник" в реєстрі страхувальників відносно такої установи або організації.

Також вказується, що рішення про непроведення перевірки платників єдиного внеску може бути прийнято керівником контролюючого органу за наявності з 1 січня 2011 року або з перевіреного контролюючими органами періоду після цієї дати одночасно наступних умов:

- платником ЕСВ подана уся передбачена Законом про ЕСВ звітність з нульовими показниками;

- платником ЕСВ в певному періоді не використовувалася праця фізосіб;

- в контролюючому органі відсутня інформація відносно нарахування (виплати) платникові ЕСВ прибутків, які є базою нарахування єдиного внеску;

- у платника ЕСВ відсутня заборгованість по сплаті єдиного внеску.

Крім того, передбачено, що після держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізосіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія або територія проведення АТО, зняття з обліку платників ЄВ може проводитися по місцю знаходження відповідних фізосіб у разі їх звернення в контролюючі органи з документальним підтвердженням особи і місця перебування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини