Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гройсман назвав 5 пріоритетів роботи Верховної Ради в 2016 році

30 грудня 2015, 17:05
793
1
Реклама

Наступного року Верховна Рада України зосередить роботу над п'ятьма основними напрямами, заявив голова парламенту Володимир Гройсман на підсумковій прес-конференції:

1. Відродження національної економіки - головний пріоритет. Заплановано створення нових виробництв і робочих місць, а також збільшення долі малого і середнього бізнесу в структурі економіки. Для розробки змін парламент спільно з урядом створить робочий гурт по відродженню національної економіки.

2. Боротьба з корупцією. Передбачається досягти нової якості прозорості публічних фінансів.

3. Реформи по децентралізації. У цьому напрямі критично важливо внести зміни в Конституцію в частині децентралізації. Політичні консультації з цього питання тривають, відповідні зміни мають бути розглянуті до кінця цієї сесії (тобто, в січні).

4. Реформування освіти і охорони здоров'я. Заплановано створити якісну систему охорони здоров'я і ухвалити базовий Закон про освіту. Також в планах ВР створити робочий гурт спільно з Кабміном і Національною радою реформ для синхронізації зусиль.

5. Підвищення ефективності державного управління. За словами спікера, необхідно створити систему, яка дозволить професійним людям працювати у владі на Україну і українців.

"Коли ми виконаємо навіть ці п'ять завдань, Україна мінятиметься в кращу сторону", - підкреслив В. Гройсман.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини