Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений план проведення багатонаціональних військових навчань в 2016 році

29 грудня 2015, 16:29
597
0
Реклама

Президент Петро Порошенко Указом від 24 грудня № 721/2015 ствердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території нашої держави і їх участі у багатонаціональних навчаннях за межами України на 2016 рік, а також допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України наступного року для участі у багатонаціональних навчаннях.

Документом визначається період проведення навчань, загальна чисельність підрозділів інших держав, які будуть допущені на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях, типи і кількість їх озброєнь, військової техніки, терміни перебування і місця дислокації на території нашої держави.

Відповідно до Плану на територію України для участі в заходах підготовки у рамках військової співпраці будуть допущені підрозділи збройних сил США, інших держав-членів НАТО і держав-учасників програми "Партнерство заради миру" з відповідним озброєнням і військовою технікою.

Кабмін повинен забезпечити своєчасний допуск і вивід з території України підрозділів збройних сил інших держав, а також безпеку громадян України і громадян інших держав під час проведення навчань.

На Міністра оборони покладається відповідальність за підготовку і проведення вказаних заходів, забезпечення участі підрозділів ВСУ в навчаннях за межами держави.

Також Глава держави підписав Закон № 926 - VIII про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2016 році для участі у багатонаціональних навчаннях (Кленова арка, Сі Бриз, Репид Трайдент).

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини