Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк створить попередній перелік інвесторів в неплатоспроможні банки

29 грудня 2015, 13:47
567
0
Реклама

Сьогодні, 29 грудня, набуло чинності постанова Правління Національного банку України від 24 грудня 2015 роки № 942 про твердження Положення про порядок попередньої кваліфікації облич, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, і узгодження вступу участі у банках.

Цим документом НБУ визначає вимоги до осібякі зможуть брати участь в конкурсі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з виведення з ринку неплатоспроможних банків (фізичні і юридичні особи, банки України в якості приймаючих банків).

У разі відповідності осіб встановленим вимогам до ділової репутації і фінансового (майновому) стану, а приймаючих банків - встановленим критеріям, вони включаються в Перелік заздалегідь кваліфікованих осіб, який веде Національний банк.

Заздалегідь кваліфіковані особи, що беруть участь в конкурсі ФГВФЛ, подають Нацбанку актуалізовану інформацію і проходять додаткову перевірку під час конкурсу. Переможець конкурсу (фізична або юридична особа) погоджує з Національним банком придбання істотної участі в неплатоспроможному банку.

Створення такого переліку допоможе якісно обробляти заявки інвесторів в стислі терміни.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини