Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ почне розглядати проект змін Конституції в частині правосуддя 12 січня

28 грудня 2015, 17:51
925
3
Автор:
Реклама

Перша колегія суддів Конституційного Суду України на засіданні 24 грудня розглянула питання про відкриття конституційного провадження у справі про надання укладення про відповідність законопроекту № 3524 про внесення змін до Конституції (відносно правосуддя) вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Прийнята постанова про відкриття конституційного виробництва у цій справі. Суд вирішив провести розгляд справи на пленарному засіданні невідкладно у формі усного слухання.

Засідання відбудеться у вівторок, 12 січня 2016 року.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла рішення про напрям в КСУ для перевірки на конституційність законопроекту 22 грудня. Законопроект був розроблений Конституційною Комісією і внесений Президентом до парламенту як невідкладний. Він передбачає підвищення вимог до суддів, введення інституту конституційної скарги, урізування функцій прокуратури, монополію адвокатури на представництво в суді та ін. Детальніше: Президент вніс у ВР проект зміни судової системи : що пропонується.

Згідно із законодавством, проект про внесення змін до Основного Закону повинен отримати укладення КСУ відносно відповідності ст.ст. 157, 158 Конституцій. Якщо Суд схвалить зміни, вони приймаються парламентом впродовж двох сесій: на одній сесії документ заздалегідь схвалюється не менше чим 226 голосами, а на наступній сесії - приймається конституційною більшістю (300 голосів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини