Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я вирішило, як підвищити рівень меддопомоги у сфері безпеки дорожнього руху

25 грудня 2015, 18:00
1082
0
Реклама

23 грудня у Верховній Раді проведені парламентські слухання "Про стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху", до участі в яких були притягнені представники Кабміну, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народні депутати, учені, експерти, представники міжнародних і громадських організацій.

По підсумках Мінохоронздоров'я запропоновані наступні першочергові кроки для вдосконалення медичного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху:

1. Створити загальнонаціональну базу даних про стан здоров'я і психофізіологічні властивості кандидатів у водії і водіїв для здійснення моніторингу стану їх здоров'я.

2. Удосконалити систему медичних оглядів кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів.

3. Розробити і реалізувати систему порядку проведення психофізіологічного тестування і оцінку рівня розвитку професійно важливих психофізіологічних якостей, необхідних для безпечного управління ТС для водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів і вантажів.

4. Створити регіональну мережу пунктів медичного контролю водіїв ТС в обласних центрах, великих містах і місцях розташування грузо-пасажирських автомобільних пунктів пропуску, стоянок і місць відпочинку на автодорогах.

Джерело: Мінохоронздоров'я

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини