Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Несплячі в Раді. Які ухвалені закони ви могли пропустити

25 грудня 2015, 08:55
1311
0
Реклама

Закон про Державний бюджет України на 2016 рік

На 2016 рік встановлені наступні загальні показники Державного бюджету : прибутки в сумі 595 100 000 000 грн.; витрати в сумі 684 500 000 000 грн.; дефіцит бюджету - 3,7 % прогнозного ВВП. Встановлений прожитковий мінімум на одно обличчя з розрахунку на місяць в розмірі: з 1 січня 2016 року - 1330 гривень, з 1 травня - 1399 гривень, з 1 грудня - 1496 гривень. Мінімальна місячна заробітна плата буде такою: з 1 січня - 1378 грн., з 1 травня - 1450 грн., з 1 грудня - 1550 грн.

Закон про публічні закупівлі

Законом (законопроект № 3559) встановлені правові і економічні принципи здійснення електронних закупівель. Передбачено здійснення державних закупівель із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання - відкриті торги і конкурентний діалог, а також однією неконкурентною - переговорна процедура закупівлі. Передбачається можливість створення централізованих закупівельних організацій.

Закон про внесення змін до Закону про Національну гвардію України

Законом (законопроект № 3703) вдосконалені правові основи діяльності Національної гвардії України. Встановлено, що командувача Нацгвардії призначає Президент України. Уточнені основні функції Нацгвардії - на неї покладається участь в припиненні групових протиправних дій осіб, узятих під варту, засуджених, а також ліквідації наслідків таких дій в установах попереднього укладення і виконання покарань. Удосконалюється структура Нацгвардії, встановлюється максимальна чисельність усього особового складу (а не тільки військовослужбовців) і тому подібне

Закон відносно посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

Закон (законопроект № 2166) прийнятий з урахуванням пропозицій Президента. Передбачається спрощення процедури обліку внутрішньо переміщених осіб - відміняється необхідність прописки переселенців при постановці на облік. Врахована правка Президента за визначенням органу (посадовців), на який покладено виявлення фактів відсутності переселенців за місцем проживання і підтвердження інформації про їх переміщення в межах України, а також механізм перевірки такої інформації.

Закон відносно здійснення держзакупівель Національною поліцією

Законом (законопроект № 3461) Національній поліції України надано право застосовувати переговорну процедуру закупівлі у разі потреби у зв'язку з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, з особливим періодом.

Закон відносно особливостей держреєстрації органів місцевого самоврядування як юрособ

Законом (законопроект № 3106) врегульовані стосунки, що виникають у зв'язку з держреєстрацією новоутвореного органу місцевого самоврядування як юридичної особи, усунені недоліки правового регулювання питання правонаступництва об'єднаних територіальних громад, їх сільських, селищних, міських рад і виконавських комітетів таких рад. Погоджена процедура реорганізації органів місцевого самоврядування в процесі добровільного об'єднання територіальних громад.

Закон про схвалення рішення Президента про допуск збройних сил інших держав в Україну

Верховна Рада схвалила (законопроект № 3720) рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2016 році для участі у багатонаціональних навчаннях по підготовці підрозділів збройних сил, багатонаціональних навчаннях Кленова арка, українсько-американських навчаннях Сі Бриз і Репид Трайдент.

Закон відносно розширення доступу осіб з порушеннями зору до творів в спецформаті

Закріплено правові норми (законопроект № 2368а)які сприятимуть розширенню доступу незрячих до виданих творів в спеціальному цифровому форматі, поповненню бібліотечних фондів, у тому числі і документами з рельєфно-точковим шрифтом для сліпих, популяризації вітчизняного книговидання і так далі

Закон про ратифікацію Угоди між Україною і Малайзією

Верховна Рада ухвалила (законопроект № 0070) ратифікувати Угоду між Україною і Малайзією про продовження дії Угоди між Україною і Малайзією про напрям малазійського персоналу в Україну у зв'язку з падінням літака Malaysian Airlines МН17 від 1 серпня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини