Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ відмінив вимогу про 100 км відстані до резервних центрів обробки даних

24 грудня 2015, 16:03
967
0
Реклама

Для банківських установ діяло вимога (постанова від 25 травня 2015 року № 337) про створення резервних центрів обробки даних (ЦОД) на відстані більше 100 км від основного місця обробки і зберігання важливих даних. Поява такої норми була обумовлена втратою контролю над декількома регіонами України і, як наслідок, знищенням в деяких банках баз даних, які оброблялися в цих регіонах.

Проте, внаслідок відсутності в державі необхідної інфраструктури, сформованого ринку послуг, що відповідають приведеним умовам, і дуже високою вартістю будівництва нових ЦОД - виконання встановлених вимог стало неможливим.

Повідомляється, що завдяки співпраці Комітету з питань банківської інфраструктури і платіжних систем НАБУ і Департаменту інформаційних технологій НБУ дане вимога скасована. Таким чином, кожен банк України зможе заощадити від 1,3-1,5 млн. євро.

В той же час, для забезпечення безперебійної роботи банківських установ НАБУ спільно з НБУ створюють робочий гурт, основним завданням якого стане розробка нормативних вимогрекомендацій і детальних інструкцій по забезпеченню створення уніфікованих архівів критичних і важливих даних у банках України.

За інформацією НАБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини