Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пояснив, чому пенсіонерів-переселенців обслуговує тільки Ощадбанк

23 грудня 2015, 17:20
2055
5
Реклама

До Уповноваженого ВР з прав людини поступають численні звернення відносно порушення прав внутрішньо переміщених осіб у зв'язку з прийняттям Кабміном постанов від 12.08.2015 № 615 і від 30.09.2015 № 788.

Цими постановами встановлені обмеження для пенсіонерів-переселенців - уповноваженим банком, в якому вони відкривають поточні рахунки для отримання пенсій, визначений тільки Ощадбанк. Тоді як для інших пенсіонерів законодавством передбачена можливість вибору банківської установи.

Враховуючи вказане, Уповноважений звернулася з проханням до Прем'єр-міністра проінформувати про обгрунтованість таких обмежень, на що Міністерством фінансів були надані відповідні пояснення.

Мінфін роз'яснив, що визначення Ощадбанку уповноваженим банком пов'язане з його статусом державного банкуу зв'язку з чим існує гарантування державою вкладів фізосіб, найбільш розгалужена мережа відділень, власний процесинговий центр для швидкості і безпеки операцій з картами.

До того ж, спеціально для обслуговування переселенців встановлено, що звернення в Ощадбанк переселенця-пенсіонера здійснюється по попередній реєстрації з вказівкою часу прийому. Також Ощадбанк має широку практику співпраці з держорганамиаргументує Мінфін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини