Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла, коли подає Казначейству укладення про бюджетне відшкодування ПДВ

18 грудня 2015, 17:04
1540
0
Автор:
Реклама

У листі № 11597/Х/99-99-23-05-15 ГФС роз'яснила нюанси представлення укладень про суми бюджетного відшкодування ПДВ в органи Державної казначейської служби.

Статтею 200 НК визначені основні принципи проведення відшкодування ПДВ з держбюджету.

Рішення, передуючі факту відшкодування ПДВ з бюджету, приймаються з урахуванням норм законодавства, окремих постанов Кабінету Міністрів, об'ємів бюджетного відшкодування ПДВ, визначеного розписом Мінфіну.

Сума податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до Держбюджету або бюджетному відшкодуванню, визначається як різниця між сумою податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду і сумою податкового кредиту такого звітного (податкового) періоду (п. 200.1 ст. 200 НК).

Згідно з пунктами 200.10 - 200.12 ст. 200 НК в течію 30 календарних днівщо настають за граничним терміном отримання податкової декларації, контролюючий орган проводить камеральную перевірку заявлених в декларації даних.

За наявності достатніх підстав, що свідчать, що розрахунок суми бюджетного відшкодування був зроблений з порушенням норм податкового законодавства, контролюючий орган має право провести документальну позапланову виїзну перевірку платника. Ця перевірка проводиться для визначення достовірності нарахування бюджетного відшкодування в течію 30 календарних днівщо настають за граничним терміном проведення камеральной перевірки.

Контролюючий орган зобов'язаний в 5-денний термін після закінчення перевірки подати казначейству висновок з вказівкою суми, що підлягає відшкодуванню з бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини