Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти роз'яснило нюанси фінансування дитсадів

17 грудня 2015, 18:00
1110
0
Автор:
Реклама

У листі № 2/4-13-2600-15 Міносвіти роз'яснило нюанси фінансування дошкільних учбових закладів.

Згідно ч. 2 ст. 19 Закону "Про дошкільну освіту"забезпечення реалізації держполітики у сфері дошкільного утворення на відповідній території, контроль за дотриманням вимог законів і інших нормативно-правових актів, створення умов для отримання громадянами дошкільної освіти, організація наукового, програмно-методичного, кадрового, матеріального забезпечення діяльності педработников відноситься до компетенції місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.

Міносвіти у своєму листі підтримала пропозиція трудових колективів відносно продовження фінансування витрат на зміст дошкільних учбових закладів з бюджетів села, селища, міста районного значення згідно п. 20 Завершальних положень Бюджетного кодексу і в наступні роки до повного формування територій громад.

Відомство нагадало, що 26 листопада цього року парламентом прийнятий проект Закону № 3490 про внесення змін до Бюджетного кодексу відносно особливостей формування і виконання бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Вказаним Законом передбачено продовжити дію пункту 20 Завершальних і перехідних положень БК відносно можливості фінансувати дошкільні учбові заклади з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення і в 2016 році і вказано, що районна (міський) рада приймає рішення про передачу засобів на здійснення таких витрат, по зверненню сільської, селищної, міської (міста районного значення) ради і в районному (міському) бюджеті затверджуються міжбюджетні трансферти з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування (бюджету міста обласного значення бюджетам адміністративно підлеглих йому міст, сіл і селищ). При цьому об'єми вказаних міжбюджетних трансфертів визначаються по формулі, яка затверджується відповідною районною (міським) радою в додатку до рішення про місцевий бюджет, і не можуть бути менше відповідних об'ємів витрат, передбачених у бюджеті на 2015 рік для таких закладів.

Види міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами визначені статтею 101 БК.

За усною інформацією Мінфіну, фінансування дошкільних закладів з райбюджета не передбачає зміни їх підпорядкування, а тому не вимагає їх передачі в підпорядкування територіальних громад району.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини