Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При Президентові створена Міжнародна дорадча рада

17 грудня 2015, 09:35
531
1
Реклама

Президент України Петро Порошенко Указом від 16 грудня 2015 року № 706/2015 створив Міжнародну дорадчу раду (Міжнародну дорадчу раду).

Рада створена як консультативно-дорадчий орган при Президентові, який повинен сприяти впровадженню реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду.

Указом затверджено Положення про Міжнародну дорадчу раду, а також його персональний склад.

Головою Ради є Президент Петро Порошенко, його заступником - Глава Адміністрації Президента Борис Ложкин. До роботи у складі Ради запрошені міжнародні діячі, зокрема, Карл Бильдт, Ентоні Блэр, Элмар Брок, Микулаш Дзуринда, Ентоні Эбботт, Олександр Квасьневский, Бернар-Анри Леви, Андерс Ослунд, Андерс Фог Расмуссен, Штефан Фюле.

Основними завданнями Ради визначені:

- обговорення проблем розвитку держави і найважливіших аспектів зовнішніх стосунків, вироблення за результатами обговорення відповідних рекомендацій;
- обговорення процесу впровадження в Україні реформ, підготовка пропозицій і рекомендацій за визначенням напрямів і механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду;
- представлення пропозицій по розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ і інших консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом України.

Організаційною формою роботи Ради є засідання, а рішення приймаються більшістю присутніх на засіданні. У разі потреби рішення Ради можуть реалізовуватися шляхом видання актів Президента України.

Рада діє на принципах відкритості і прозорості його роботи, що забезпечується шляхом розміщення інформації про діяльність Ради на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Нагадаємо, що також нещодавно при Президентові створений Радий з питань національної єдності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини