Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про ПДВ на компенсацію земельного податку

16 грудня 2015, 14:12
816
0
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі від 1 грудня 2015 року № 25679/6/99-99-19-03-02-15 роз'яснила, що засоби, що поступили платникові (А) податків у вигляді компенсації по оплаті земельного податку, у базу оподаткування не включаються і на додану вартість не оподатковуються.

Пунктом 185.1 статей 185 Податкового кодексу встановлено, що об'єктом оподаткування є, зокрема, операції платників податку з поставки послуг, місце постачання яких знаходиться на митній території України, відповідно до статті 186 Кодексу.

Постачання послуг - це будь-яка операція, що не є постачанням товарів, або інша операція по передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності і інші нематеріальні активи або надання інших майнових прав відносно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, споживаних в процесі здійснення певної дії або здійснення певної діяльності (підпункт 14.1.185 пункту 14.1 статей 14 Кодексу).

В той же час згідно з підпунктом "а" пункту 198.1 статей 198 Кодексу в податковий кредит відносяться суми податку, сплачені / нараховані у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі у разі їх ввезення на митну територію України) і послуг.

Відповідно до пункту 198.3 статей 198 Кодексу податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактною) вартості товарів / послуг і складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку по ставці, встановленій пунктом 193.1 статей 193 Кодекси, впродовж такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) і послуг.

Враховуючи вказані положення Кодексу, сплата реорганізованим державним підприємством морського транспорту земельного податку і отримання компенсації від платника (Б) податків за понесені витрати по сплаті земельного податку не може розцінюватися як операція з поставки послуг для цілей оподаткування ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини