Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку звільнило бізнес від радянських Гостів

16 грудня 2015, 09:57
2557
7
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі відмінило Гости, які були розроблені до 1992 року.

Повідомляється, що це звільняє бізнес від зайвих обмежень в розробці товарів і послуг, стимулює підприємницьку ініціативу і конкуренцію.

Накази Мінекономрозвитку №№ 175, 182-188які були прийняті в грудні, відміняють 12 776 Гостів.

Більшість з них діятимуть до початку 2018 року - для того, щоб бізнес встиг пристосуватися до нових умов.

"Де юрі Госты вже були необов'язковими. Але існував імператив по їх застосуванню, як в текстах самих Гостів, так і в численних підзаконних актах. Тому багато підприємств де-факто продовжували застосовувати Гости в обов'язковому порядку. Віднині зняття цього обов'язку затверджено чітко і однозначно" - відмітив замміністра экономразвития Максим Нефедов.

Ті підприємства, для яких використання Гостів є важливим або надає певні конкурентні переваги, можуть продовжувати їх застосовувати добровільно.

Головним же завданням реформи системи технічного регулювання є перехід від системи обов'язкових держстандартів до європейської моделі технічного регулювання, заснованої на застосуванні технічних регламентів і добровільному використанні стандартів : "У технічних регламентах містяться усі необхідні вимоги по безпеці продукції. Проте, на відміну від застарілих Гостів, регламенти не висувають вимог по конструкції, дизайну виробів".

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини