Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент оголосив 2016-ій роком пам'яті про Чорнобильську катастрофу

14 грудня 2015, 18:00
949
2
Реклама

Президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік Роком вшановування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Про це говориться в Указі № 702/2015 "Про заходи у зв'язку з 30-ою річницею Чорнобильської катастрофи", який Глава держави підписав 14 грудня.

Кабінету Міністрів доручено розробити і затвердити план заходів, передбачивши, зокрема заходи по поліпшенню умов соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, ліквідаторів.

Також уряду доручено підготувати проведення 26 квітня 2016 року у Києві пам'ятних заходів.

Серед доручень Кабміну :

- забезпечити своєчасне і в повному об'ємі виконання фінансових зобов'язань України по внесках в міжнародних фондів по реалізації міжнародних проектів на АЕС

- в 6-місячний термін внести пропозиції по створенню Чорнобильського біосферного заповідника,

- забезпечити до 1 липня 2016 року перегляд і уточнення меж територій зон відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення, що піддалися радіоактивному забрудненню внаслідок Чорнобильської катастрофи, проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення і реєстрації прав на землю.

Держадміністрації за участю громадських організацій потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС повинні розробити відповідні заходи на регіональному рівні.

За інформацією прес-служби Президента

Нагадаємо, що також 2016 рік оголошений Роком англійської мови.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини