Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не можна оскаржити в апеляції визначення про видачу виконавського листа на третейське рішення

14 грудня 2015, 16:53
1213
6
Автор:
Реклама

Вищий спеціалізований суд України по розгляду цивільних і карних справ, розглянувши справу № 6-45658св14роз'яснив, що визначення суду про видачу виконавського листа на примусове виконання рішення третейського суду апеляційному оскарженню не підлягає.

У справі за заявою банку про видачу виконавського листа на примусове виконання рішення третейського суду про стягнення заборгованості за кредитним договором ВССУ дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень статті 293 ГПК і статті 389-11 ГПК визначення про видачу виконавського листа на примусове виконання рішення третейського суду оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, оскільки нормами статті 389-11 ГПК не передбачене оскарження такого рішення суду першої інстанції, оскільки у такому разі оскарженню підлягає рішення третейського суду або виконавський лист відповідно до вимог статті 369 ГПК. Підтвердженням цього є і те, що як заява до суду, так і касаційна скарга містять мотиви, оскарження рішення третейського суду, що стосуються саме.

Вказаний вивід відповідає пункту 8 частин 3 статті 129 Конституцій, згідно з яким до принципів судочинства відноситься забезпечення апеляційного оскарження рішення суду, окрім випадків, встановлених законом.

Джерело: ВССУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини