Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФГВФЛ уточнив порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів

14 грудня 2015, 14:03
851
0
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізосіб рішенням № 206 від 9 листопада 2015 року затвердив Зміни в Положення про порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд повинен розмістити на своєму офіційному веб-сайті таку інформацію відносно неплатоспроможного банку і банку, що знаходиться у стадії ліквідації :

1) річну фінансову звітність;

2) квартальну фінансову звітність;

3) результати оцінки активів банку з розподілом по видах активів і вказівкою незалежного суб'єкта оцінній діяльності, способу і дати оцінки;

4) результати інвентаризації майна банку і формування ліквідаційної маси;

5) рішення Фонду про затвердження способу, порядку, складу і умов відчуження майна банку, а також усі інші рішення Фонду відносно неплатоспроможного банку;

6) кошторис витрат Фонду на здійснення тимчасової адміністрації і ліквідації банку;

7) інформацію про укладені договори між Фондом і третіми особами відносно змісту і збереження активів банку, оцінки і реалізації майна банку, проведення аудиту, охорони майна і приміщень банку.

Фонд зобов'язаний оприлюднити інформацію про майно (активах) банка, яке продається, на офіційному веб-сайті ФГВФЛ і в ЗМІ. Інформація на офіційному веб-сайті Фонду публікується не пізніше 10 днів до дня проведення відкритих торгів, безпосереднього продажу юридичній або фізичній особі. Вказана інформація включає:

1) назву, опис і іншу потрібну інформацію про майно;

2) умови відкритих торгів;

3) місце і час проведення відкритих торгів або місце проведення безпосереднього продажу юридичній або фізичній особі;

4) кінцевий термін прийняття заяв про участь у відкритих торгах;

5) час і місце особистого ознайомлення з майном;

6) місцезнаходження, номер телефону, час роботи організатора відкритих торгів або організації роздрібної торгівлі або відповідальної особи банку за продаж майна.

Інформація в друкованих ЗМІ, визначених старанною дирекцією Фонду, оприлюдниться не пізніше 5 робочих днів після публікації на офіційному веб-сайті ФГВФЛ і повинна містити найменування банку, місце і дату проведення відкритих торгів або місце безпосереднього проведення продажу юридичній або фізичній особі, посилання на відповідне оголошення на офіційному веб-сайті Фонду.

Банками додатково до порядку розкриття інформації для вкладників про умови надання банківських послуг із залучення вкладів повинна розкриватися наступна інформація:

1) порядок дій банку при закінченні терміну дії договору вкладу, процентна ставка, яка нараховуватиметься на засоби, що знаходяться на такому рахунку;

2) порядок початку і закінчення нарахування відсотків по вкладах;

3) порядок пролонгації дії договорів;

4) порядок дострокового розірвання договору банківського вкладу або банківського рахунку;

5) графік роботи банку, його касового відділення і номера телефонів.

Вказана інформація має бути розміщена банком в місцях, доступних для ознайомлення вкладників, зокрема в операційному залі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини