Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат придумав, як змусити суди дотримувати терміни розгляду справ

11 грудня 2015, 11:29
1610
15
Автор:
Реклама

Народний депутат Володимир Парасюк зареєстрував в Раді законопроект № 3602 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно забезпечення права на судовий розгляд впродовж розумного терміну.

Законопроектом пропонується внести в Цивільний процесуальний кодекс (ст. 157) і Кодекс адміністративного судочинства (ст. 122) зміни, що стосуються визначення порядку подачі і розгляду заяви про прискорення розгляду справи.

Згідно з пропонованими змінами, у разі, якщо після відкриття провадження у справі воно впродовж тривалого часу не розглядається і судовий процес затягнувся, особи, які беруть в нім участь, мають право подати на ім'я голови судна заява про прискорення розгляду справи.

Заява про прискорення розгляду справи розглядається головою суду в 5-денний термін з дня вступу такої заяви до суду. За результатами розгляду заяви голова суду виносить мотивоване визначенняу якому може бути встановлений термін проведення судового засідання у справі і (чи) можуть визначатися процесуальні дії, здійснення яких є необхідним для прискорення судового розгляду.

Автор вважає, що ухвалення законопроекту сприятиме дотриманню судами встановлених термінів розгляду цивільних і адміністративних справ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини