Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкіри закликають Президента ветувати Закон про реструктуризацію кредитів

11 грудня 2015, 09:57
1099
3
Реклама

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав прийнятий депутатами влітку скандальний Закон "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті" (законопроект № 1558-1)яким передбачена реструктуризація усіх споживчих кредитів, виданих в іноземній валюті. Як вказано на сайті ВР, 9 грудня Закон спрямований на підпис Президентові України.

Незалежна асоціація банків України закликає Петра Порошенка ветувати цей документ, оскільки він приведе до дестабілізації фінансового і валютного ринків і поставить під загрозу економічну стабільність України в цілому. Крім того, закладена в Законі норма, що передбачає конвертацію усіх споживчих валютних кредитів в гривню по курсу 5,05 грн. за 1 $, приведе до неконтрольованої девальвації національної валюти.

Відмітимо, що раніше В. Гройсман говорив, що підпише Закон тільки для того, щоб Президент наклав вето.

Мінфіном спільно з Нацбанком і НАБУ розроблені нові законопроекти для підтримки громадян, що отримали валютні кредити, і підприємств - "Про фінансову реструктуризацію" і "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України по кредитах в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) ", які схвалені МВФ, погоджені урядом. У ВР зареєстровані проекти відносно реструктуризації кредитів юрособ - № 3555, № 3556.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини