Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко встановив День Національної поліції і затвердив символіку

10 грудня 2015, 11:35
1428
4
Реклама

Президент Петро Порошенко 9 грудня підписав три укази, пов'язані з розвитком Національної поліції України.

Так, Указом № 693/2015 Глава держави встановив в Україні нове свято - День Національної поліції України.

Починаючи з 2016 року, це свято відзначатиметься 4 серпня - в день підписання Президентом Закону "Про Національну поліцію". Відповідно, День міліції більше в Україні відрізнитися не буде.

Також Президент підписав Указ № 692/2015 "Про символіку Національної поліції України", яким ствердив емблему, прапор Національної поліції і порядок їх використання.

Емблема і прапори поліції

Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, в центрі якої розміщений малий Державний Герб України.

Прапором Національної поліції України є прямокутне полотнище синього кольору, в центрі якого розміщена емблема Національної поліції України. Крім того, затверджений зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідної установи Нацполиции.

Підписаний і Указ № 691/2015 "Про переліку посад, які можуть бути заміщені поліцейськими у державних органах, установах і організаціях" з чітким переліком посад в центральному апараті і структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ і установах і організаціях, які належать до сфери управління МВС. Указ діятиме до 1 січня 2017 року.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини