Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді звернулися до народу

10 грудня 2015, 11:03
1151
7
Автор:
Реклама

Опубліковано звернення ХІІІ з'їзду суддів до Українського народу. Приведений повний текст звернення :

Великий і мудрий Український народ!

Саме цими словами ми виражаємо своє відношення до громадян України. У цей скрутний час для нашої країни ми вважаємо, що загальні цінності у нас єдині - це сильна незалежна Україна, в якій здійснює правосуддя незалежний суд. І шлях до цієї мети досить важкий.

Так, під час Революції гідності суддівський корпус працював в умовах надмірної напруги і психологічного тиску. Не усі судді змогли це витримати. Відносно окремих суддів по подіях того часу проводяться розслідування дотримання ними норм чинного законодавства. Ми за справедливе і об'єктивне розслідування цих подій. Закликаємо наших колег, відносно яких проводяться такі розслідування, сприяти в їх проведенні, діяти виключно у рамках правового поля.

Ми категорично проти будь-яких спроб розхитування системи правосуддя, можливого втягування суддів (судів) в політичну боротьбу.

Наш обов'язок - це здійснення правосуддя. Це довели і наші колеги, які практично під кулями ухвалювали рішення ім'ям України в захопленому Донецьку і Луганську. Наші колеги, працівники апаратів судів гідно виконували (виконують) військовий обов'язок в зоні АТО. Останній рік увесь суддівський корпус залучався до волонтерських ініціатив.

Суди завжди були відкриті перед суспільством. Особливу увагу цим питанням суддівський корпус приділяє останнім часом.

Ми не проти критики по відношенню до нас, але вона має бути конструктивною.

Судді розділяють думку суспільства про реформування судової системи. Проте ми сподіваємося, що її проведення відповідатиме усім європейським стандартам, адже саме шлях в Європу вибирає наш народ!

Тому ми віримо, що цей шлях ми здолаємо пліч-о-пліч.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини