Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила нюанси подачі декларації про прибутки новоствореним ФОП

9 грудня 2015, 18:00
1268
0
Автор:
Реклама

ГФС роз'яснила, що якщо новостворене фізособа-підприємець перейшло на упрощенку в місяці або кварталі, в якому здійснена держреєстрація як суб'єкта господарювання, то цей підприємець подає в контролюючий орган по місцю своєї податкової адреси впродовж 40 календарних днівщо настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податкову декларацію про майновий стан і прибутки за період від дати реєстрації до переходу на упрощенку.

Нагадаємо, відповідно до п. 177.5 ст. 177 НК ФОП, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, подають в контролюючий орган податкову декларацію по місцю своєї податкової адреси за результатами календарного року в терміни, встановлені для річного звітного податкового періоду.

Форма декларації про майновий стан і прибутки затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 № 859.

Підприємці, які зареєстровані протягом року у встановленому законом порядку, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність. Уперше зареєстровані підприємці в податковій декларації також відмічають інформацію про майновий стан і прибутки за станом на дату державної реєстрації підприємця.

Підпунктом 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 НК визначене, що податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, рівний календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі у разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини