Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент затвердив зміни в КПК відносно арешту майна

9 грудня 2015, 16:45
1992
0
Реклама

Президент України підписав Закон № 769 - VIII "Про внесення змін до Карного процесуального кодексу України відносно окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні" (законопроект № 2540а, прийнятий 10 листопада).

Закон удосконалює можливості практичного застосування положень Карного процесуального кодексу про відшкодування шкоди, заподіяної злочинними діями підозрюваного, обвинуваченого, робить неможливим недобросовісне використання наявних законодавчих механізмів для уникнення конфіскації майна, спеціальної конфіскації або відшкодування збитку, в т.ч. у разі задоволення цивільного позову, забезпечує застосування заходів кримінально-правового характеру до юридичної особи, а також підвищує ефективність проведення спеціального досудового розслідування.

Надається можливість накласти арешт на майно будь-яких осіб, якщо воно може бути використане в якості доказу в карному виробництві, або до нього може бути застосована спеціальна конфіскація.

Також документ дозволяє забезпечити відшкодування шкоди, заподіяної карним правопорушенням, і стягнути в дохід держави неправомірну вигоду, яка отримана або могла бути отримана юридичною особою.

Крім того, уніфікований перелік об'єктів, на які може бути накладений арешт.

За інформацією прес-службі Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини