Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ назвав умови передачі на реалізацію предмета іпотеки

9 грудня 2015, 16:02
1954
2
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на спільному засіданні судових палат у цивільних і господарських справах 18 листопада 2015 року розглянув справу 6-28цс15 про визнання публічних торгів і акту про реалізацію заарештованого майна з публічних торгів недійсними.

При розгляді була сформульована наступна правова позиція. Нормы Закону "Про старанне виробництво" дозволяють державному виконавцеві передавати на реалізацію предмет іпотеки в ході примусового виконання рішень судів про стягнення на користь іпотекодержателя заборгованості, яка виходить із забезпечених іпотекою зобов'язань, при наступних умовах:

- відсутність у боржника якого-небудь іншого майна, на яке можна в першу чергу обернути стягнення;

- наявність заборгованості виняткова перед іпотекодержателем.

Відповідно до статті 54 Закони "Про старанне виробництво" примусове звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється державним виконавцем з урахуванням положень Закону "Про іпотеку".

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини