Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийняті зміни відносно євростандартів насінництва

8 грудня 2015, 14:06
945
0
Реклама

Верховна Рада 8 грудня ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно приведення законодавства у сфері насінництва у відповідність з європейськими і міжнародними нормами і стандартами (законопроект № 1460-1).

Законодавчим актом вдосконалено: визначення окремих термінів з питань насінництва; повноваження органів виконавчої влади в цій сфері; підстави придбання права на виробництво і використання насіння і посадочного матеріалу; вимоги відносно введення в обіг насіння і посадочного матеріалу і порядку проведення їх сертифікації.

Завдяки змінам буде спрощено ведення госпдіяльності у сфері насінництва і рассадничества. Передбачається забезпечити доступ вітчизняного насіння на світові ринки, надати можливість отримання статусу еквівалентності сертифікації насіння з Європейського союзу, а також удосконалити процедуру реєстрації сортів рослин.

Також уточнені окремі законодавчі приписи по використанню "невизнаного" насіння і посадочного матеріалу, порядок здійснення контролю в цій сфері і залучення осіб, винних в порушенні відповідного законодавства, до юридичної відповідальності.

Джерело: ВР

Читайте також:
Процес сертифікації насіння заблокований.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини