Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР удосконалила механізм передачі земельних ділянок, викуплених для громадських потреб

8 грудня 2015, 12:20
805
0
Реклама

Верховна Рада 8 грудня ухвалила Закон про внесення змін до Земельний кодекс відносно удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності (законопроект № 1270).

Законом встановлено, що земельні ділянки, які вилучаються, покупалися або примусово відчужуються для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності, надаються в користування для таких потреб органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, що прийняли рішення про їх вилучення, викуп або примусове відчуження для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності.

Раніше викуп здійснював один орган - районна держадміністрація, а відведення таких земельних ділянок заявникові повинне було здійснюватися іншим органом - обласною держадміністрацією або територіальним органом з питань земельних ресурсів. При цьому РГА забезпечувала викуп земельних ділянок за засоби районного бюджету, а при відведенні таких ділянок договір повинен полягати з ОГА або територіальним органом з питань земельних ресурсів. Таким чином, надходження від продажів або оренди викупленої земельної ділянки не поверталися до районного бюджету. У зв'язку з недостатнім правовим регулюванням залишалися нереалізованими інвестиційні проекти загальнодержавного значення. Таким чином, зміни повинні поліпшити інвестиційний клімат України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини