Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Генпрокуратурі створять інспекцію внутрішніх розслідувань

8 грудня 2015, 10:02
571
0
Реклама

Генеральний прокурор України Віктор Шокин 7 грудня звернувся до Президента України відносно освіти і організації діяльності Генеральній інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки Генпрокуратури.

Для цього, як відмічає В. Шокин, необхідно невідкладно ініціювати внесення змін до ряду законодавчих актів. Зокрема, нормативного врегулювання вимагають питання особливого статусу такої інспекції в якості самостійного структурного підрозділу, функцій і повноважень, а також порядку формування кадрового складу.

Раніше, 30 листопада, Генеральний прокурор своїм наказом ствердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки, а також план заходів, необхідних для її створення і функціонування.

Керівником цього підрозділу ГПУ призначений Максим Мельниченко. Організацію освіти, нормативного забезпечення діяльності Генеральної інспекції, її кадрового наповнення і контроль за функціонуванням покладено на заступника Генерального прокурора Давида Сакварелидзе.

Серед повноважень Генеральній інспекції - питання внутрішньої безпеки в органах прокуратури; розслідування злочинів, здійснених прокурорами і слідчими; нагляд за дотриманням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності відносно працівників прокуратури; проведення внутрішнього аудиту; забезпечення інформаційної безпеки і зв'язків з громадськістю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини