Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які дії працівники ФГВФЛ роблять відносно проблемних банків?

4 грудня 2015, 15:04
1710
0
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізосіб затвердив Порядок дій працівників Фонду, до повноважень яких відноситься проведення моніторингу дотримання банком вимог порядку формування і ведення баз даних про вкладників, проведення банком банківських операцій.

Про це говориться в рішенні від 2 листопада 2015 року № 199.

Фонд не пізніше наступного робочого дня після отримання від Нацбанку рішення про віднесення банку до категорії проблемних призначає з числа працівників Фонду уповноваженого працівника. У наказі Фонду про призначення уповноваженого працівника додатково визначається перелік питань діяльності банкуякі підлягають аналізу і моніторингу, і уповноважених осіб, відповідальних за кожен певний напрям діяльності банку.

Банк, віднесений до категорії проблемних, зобов'язаний забезпечити уповноваженим співробітникам Фонду доступ до інформації (документам, файлам)у тому числі надавати копії документів і баз даних.

Уповноважений працівник Фонду, до повноважень якого відноситься моніторинг стану дотримання банком вимог порядку формування і ведення баз даних про вкладників, має право отримувати на паперових і електронних носіях базу даних про вкладниківдані по балансових рахунках і за кожним вкладником і іншим кредитором, здійснювати моніторинг вкладних операцій.

Також уповноважений працівник має право отримувати інформацію від клієнтіввкладників і інших кредиторів банку.

Уповноважений працівник зобов'язаний прийняти заходи по проведенню моніторингу дотримання банком вимог порядку формування і ведення баз даних про вкладників, забезпечення банком щоденної консолідації баз даних про вкладників впродовж знаходження банку в категорії проблемних і отримання копії бази даних акту звіряння бази цих і балансових рахунків.

Крім того, уповноважений працівник має право доступу в он-лайн режимі до бази даних про вкладників, може копіювати на зовнішні носії інформацію для перевірки дотримання вимог нормативно-правових актів Фонду. База даних про вкладників на зовнішньому носії інформації може бути спрямована до Фонду і перевірена з використанням програмного забезпечення Фонду.

У разі виявлення порушень дотримання проблемним банком вимог Фонду відносно формування і ведення банком бази даних про вкладників уповноважений працівник Фонду не пізніше 5 робочих днів з дня виявлення порушень зобов'язаний скласти довідку про виявлені порушеннядо якої додається акт звіряння бази даних про вкладників і балансових рахунків. Довідка підписується уповноваженим працівником Фонду і передається голові правління такого банку на ознайомлення.

Вказані документи не пізніше наступного робочого дня передаються до Фонду. Директор-розпорядник Фонду або уповноважене ним обличчя не пізніше наступного робочого дня після отримання довідки про виявлені порушення направляє в такий банк вимога про усунення порушень відносно формування і ведення бази про вкладників з вказівкою терміну для їх усунення. Термін для усунення виявлених порушень не повинен перевищувати 20 днів з дня підписання довідки про виявлені порушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини