Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок списання засобів держбюджету для відшкодування ПДВ

3 грудня 2015, 14:34
1188
0
Автор:
Реклама

Державна казначейська служба наказом від 3 листопада 2015 року № 307 відновила Порядок проведення безперечного списання засобів держбюджету, спрямованого на виконання судових рішень про бюджетне відшкодування податку на додану вартість і пені.

Головні управління Казначейства у разі вступу старанного документу суду про бюджетне відшкодування ПДВ і пені не пізніше наступного робочого дня направляють запит з копією старанного документу суду у відповідний орган ГФС для визначення розміру залишку невідшкодованих з бюджету сум ПДВ і пені.

Після закінчення терміну для узгодження органом ГФС із стягувачем розміру залишку невідшкодованих з бюджету сум ПДВ і пені впродовж 3-х робочих днів Головні управління Казначейства формують і направляють замовленим поштовим відправленням або фельдъегерской поштою в Казначейство наступні документи:

- інформацію відносно стану виконання судового рішення;
- оригінал старанного документу суду;
- оригінал заяви стягувача;
- оригінал довідки про розмір залишку невідшкодованих сум ПДВ;
- копії судових рішень першої, апеляційної (за наявності касаційної) інстанції;
- інші документи судових, фіскальних, правоохоронних і інших органів, пов'язані з судовим розглядом справи, стягувачем або посадовцями підприємства, на користь яких здійснюється безперечне списання засобів по судових рішеннях.

Юридичний департамент Казначейства розглядає документи, що поступили від Головних управлінь Казначейства. За результатами розгляду юрдепартамент готує висновок про безперечне списання грошових коштів, необхідних для відшкодування сум ПДВ по судовому рішенню. Укладення затверджується Главою Казначейства або заступником Глави Казначейства і надається до Департаменту бухобліку операцій держбюджету.

Департамент бухобліку операцій держбюджету організовує роботу по відкриттю в установленому порядку в Казначействі рахунків для відшкодування сум ПДВ стягувачам. Потім формується на підставі укладення платіжне доручення для здійснення відшкодування сум ПДВ на рахунок стягувача, вказаний в укладенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини