Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Налоговики рассказали, какой будет новая декларация об имущественном состоянии и доходах

3 грудня 2015, 14:02
2847
0
Автор:
Реклама

ГФС повідомляє, що з 1 січня 2016 року вводиться нова форма декларації про майновий стан і прибутки, яка затверджена наказом Мінфіну від 2 жовтня 2015 року № 859.

Для зручності фізосіб в новій декларації об'єднані звітності по НДФЛ і військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року фізособи, які отримували прибутки не від податкових агентів (зокрема від інших фізосіб) і іноземні прибутки, визначають податкові зобов'язання по НДФЛ і військовому збору в 1 податковій звітності. При цьому надання якої-небудь додаткової звітності не передбачається.

Для спрощення і зменшення часу для заповнення об'єм декларації зменшений з 2 листів до 1, а кількість додатків - з 7 до 4.

Тепер додатки заповнюються тільки при отриманні прибутківякі передбачають особливий розрахунок доходу оподаткування при:

- отриманні прибутків від 2-х і більше податкових агентів;

- операціях з інвестиційними активами;

- отриманні іноземних прибутків;

- визначенні доходу оподаткування від здійснення підприємницької і незалежною профдеятельности.

Значна кількість інформації, яка раніше заповнювалася в додатках, зараз відбивається в самій декларації.

Так, інформація про уповноважену особуяка раніше відображалася в окремому застосуванні, тепер відбивається в декларації.

Фізособи, які мають намір скористатися правом на податкову скидку, раніше заповнювали декларацію і додаток, в якому визначали реквізити усіх первинних документів по понесених витратах. Тепер такі фізособи заповнюють тільки декларацію, в якій відбивають загальну суму понесених витрат і суму податку до повернення.

Зведення по відчуженню нерухомого (рухомого) майна відбиваються в додатку без заповнення додатка і переліку відчуженого майна.

Інформація про отримані прибутки і перелік майнаяке надається в оренду (суборенду) також без заповнення додатка відображається в декларації.

Крім того, якщо за результатами перерахунку податку з прибутків, отриманих від 2-х і більше податкових агентів у випадках, передбачених законодавством, виникає негативне значення, такий платник податку за результатами 2015 року має право задекларувати суму НДФЛ до повернення з бюджету.

Одним з нововведень є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; обличчя, яке здійснює незалежну профдеятельность, або підприємець, що знаходиться на загальній системі.

Нагадуємо, що за результатами 2015 року фізособи - підприємці, що знаходяться на загальній системі подають декларацію про майновий стан і прибутки до 10 лютого 2016 рокуу якій разом з прибутками від підприємницької діяльності декларують іноземні і інші прибутки.

Громадяни і особи, які здійснюють незалежну профдеятельность, подають декларацію про майновий стан і прибутки за результатами 2015 року до 1 травня 2016 року. Так, 1 травня 2016 року доводиться на вихідний день, згідно з нормами податкового законодавства останній день подачі декларації про майновий стан і прибутки переноситься на перший робочий день, тобто 3 травня 2016 року.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини