Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усунено з посади 5 суддів

2 грудня 2015, 17:42
1869
0
Автор:
Реклама

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів 30 листопада 2015 року на підставі клопотання Генерального прокурора України було прийнято рішення усунути із займаної посади одного суддю і продовжити термін усунення від займаної посади чотирьох суддів.

Зокрема, у зв'язку з притягненням до карної відповідальності відсторонена до 2 січня 2016 року Татаурова Ірина Миколаївна від посади судді Деснянського районного суду міста Києва.

Комісія продовжила на 1 місяць термін усунення :

Оберемко Владислава Олександровича - від посади судді Макаровского районного суду Київської області;

Вознюка Сергія Михайловича - від посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області;

Лисенко Владислава Вікторовича - від посади судді Києво-святошинського районного суду Київської області;

Волковой Світлани Яківни - від посади судді Печерського районного суду міста Києва.

Відносно Скутельника Павла Федоровича - судді господарського суду Київської області, і Мостового Романа Петровича - судді Обухівського районного суду Київської області, прийнято рішення про поверненні клопотання Генеральному прокуророві відповідно до його звернення про відгук.

Комісія відмовила в клопотанні Генерального прокурора про продовження терміну усунення Шепитко Івана Григоровича від посади судді Суворовського районного суду міста Одеси.

Клопотання судді Суворовського районного суду міста Одеси Позняка Віктора Степановича про відміну рішення Комісії від 28 вересня 2011 року №3145/оп-11 про усунення його з посади залишено без розгляду.

Довідка:

Суддя Скутельник П. Ф. підозрюється в скоєнні карного злочину, передбаченого частиною четвертої статті 368 Карного кодексу, а саме в отриманні неправомірної вигоди за ухвалення рішення про усунення арбітражного керівника від виконання обов'язків і призначення нового арбітражного керівника в справі про банкрутство.

Суддя Мостової Р. П. звинувачується в скоюванні карних злочинів, передбачених частинами третьої і четвертої статті 368 Карного кодексу, а саме в отриманні неправомірної вигоди за ухвалення рішень в судових справах.

Суддя Татаурова И. М. підозрюється в скоєнні карного злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу, - постанови свідомо неправосудного рішення, відповідно до якого підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів.

Рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року суддя Оберемко В. А. усунений з посади судді Макаровского районного суду Київської області на 2 місяці, рішенням Комісії від 2 листопада 2015 року термін усунення продовжений на один місяць. Суддя підозрюється в скоюванні карних злочинів, передбачених частиною першої статті 129, частиною першої статті 345, частиною четвертої статті 296 Карного кодексу - загроза вбивством відносно громадянина, працівника правоохоронного органу, грубе порушення громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом .

Рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року суддя Вознюк С. М. усунений з посади строком на 2 місяці, а рішенням від 2 листопада 2015 року термін усунення продовжений на один місяць. Суддя звинувачується в скоєнні карного злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудної постанови, якою звільнив засудженого за скоювання злочинів, одно з яких є важким, від подальшого відбуття покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров'я.

Рішенням Комісії від 24 червня 2015 року Лисенко В. В. був усунений з посади судді строком на 2 місяці. Рішенням Комісії від 2 вересня 2015 року Лисенко В. В. відсторонений на один місяць, а рішеннями від 2 жовтня і 2 листопада 2015 року термін усунення продовжений на місяць. Суддя звинувачується в скоєнні карного злочину, передбаченого частиною другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності по статті 122-2 Кодекси про адміністративні правопорушення.

Рішенням Комісії від 2 жовтня 2015 року Волкова С. Я. була усунена з посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на 2 місяці. Суддя звинувачується в скоюванні карних злочинів, передбачених частинами першої і другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.

Рішенням Комісії від 2 жовтня 2015 року Шепитко И. Г. був усунений з посади судді Суворовського районного суду міста Одеси строком на 2 місяці. Постановою ВАСУ від 30 листопада 2015 року скасовано рішення Комісії від 2 жовтня 2015 року про усунення Шепитко И. Г. з посади судді Суворовського районного суду міста Одеси. Суддя підозрюється в отриманні від представника сторони у цивільній справі неправомірної вигоди, сполученому із здирством, досконалому за попередньою змовою групою осіб.

Джерело: ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини