Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк почав публікацію кривих бескупонной прибутковості держоблігацій

2 грудня 2015, 14:10
1033
0
Автор:
Реклама

Нацбанк почав публікацію кривих бескупонной прибутковості облігацій внутрішньої державної позики (ОВГЗ), номінованих в гривні і доларах США. Криві бескупонной прибутковості будуються Національним банком щотижня із застосуванням параметричної моделі Нельсона-Сигела на основі інформації про операції з ОВГЗ на біржовому і позабіржовому ринках України, яку учасники ринку можуть знайти на сайті загальнодоступної інформаційної бази даних НКЦБФР про ринок цінних паперів.

Методологія побудови кривих вже була розкрита учасникам ринку як частина Порядку оцінки за справедливою вартістю цінних паперів резидентів, які знаходяться у власності Нацбанку або приймаються НБУ в якості забезпечення виконання зобов'язань.

Публікація кривих бескупонной прибутковості держоблігацій є звичною практикою для центральних банків багатьох країн світу. Поява такого інструменту в Україні сприятиме прозорості операцій на внутрішньому ринку капіталів.

Інформація про криві бескупонной прибутковості державних облігацій буде доступна і в інших інформаційних ресурсах, наприклад, на сторінці Нацбанку (NBU) в інформаційній системі Bloomberg.

Регулятор також почав з 1 грудня 2015 року щодня розміщувати на інтернет - сторінці НБУ інформацію про справедливу вартість цінних паперівщо приймаються Нацбанком в якості забезпечення виконання зобов'язань, і коефіцієнтів, що коригують, для них. Цю інформацію банки можуть використовувати для управління власною ліквідністю.

Крім того, у рамках проекту переходу до сучасної бази цих НБУ відновив сторінку "Статистика. Грошово-кредитна і фінансова статистика". Віднині на цій сторінці можна знайти дані про об'єми депозитів і кредитів в розрізі регіонів.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини