Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко ввів в дію рішення СНБО по оборонному бюджету

2 грудня 2015, 13:25
910
0
Реклама

Президент України 1 грудня підписав Указ № 674/2015 відносно введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 11 листопада 2015 року "Про пропозиції до проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України".

Так, в проекті Держбюджету-2016 Кабміну доручається передбачити витрати на забезпечення національної безпеки і оборони України у об'ємі 5 % від валового внутрішнього продукту для сектора безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб цього сектора передбачити в об'ємі не менше 100 млрд грн. із загального фонду держбюджету.

Також доручено передбачити витрати на розвиток озброєння, військової і спеціальної техніки для потреб Збройних Сил України з урахуванням стандартів держав - членів НАТО. Крім того, рішенням СНБО визначені пріоритетні напрями першочергового фінансування, по яких мають бути прийняті заходи в 2016 році.

МЗС спільно з Міноборони, МВС і СБУ доручене в 2016 році активізувати роботу по використанню ресурсів трастових фондів НАТО, іншій міжнародній технічній і гуманітарній допомозі з метою нарощування оборонного потенціалу України.

Мінфіну доручено посилити контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства у сфері нацбезпеки і оборони, забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства.

А Указом Президента від 1 грудня № 673/2015 вводиться в дію рішення СНБО "Про забезпечення видовою інформацією державних органів", яке прийняте з метою підвищення рівня оперативності прийому, обробки, зберігання і передачі видової інформації державним органам, а також залучення до цього процесу профільних іноземних партнерів.

Більшість пунктів цього рішення таємна. Обнародуваний лиш пункт про те, що Кабміну доручено в місячний термін забезпечити створення у складі Державного концерну "Укроборонпром" державного підприємства по прийому, обробці, зберіганню і передачі видової інформації державним органам і здійснити заходи, необхідні для формування статутного капіталу цього підприємства і забезпечення його діяльності.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини