Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині почала госпдіяльність оновлена "Укрзалізниця"

1 грудня 2015, 17:38
1485
2
Реклама

1 грудня 2015 року свою господарську діяльність починає нова компанія - Публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" ("Українська залізниця"), державна реєстрація якого відбулася 21 жовтня.

Це важливий етап реформування залізничної галузі, який повинен вивести її на новий рівень розвитку і надання клієнтам сервісу європейської якості.

Згідно Статуту ПАОзасновником суспільства є держава Україна в особі Кабінету Міністрів України.

З початком господарської діяльності ПАО поступово відійде в минуле попередній інститут управління галуззю - Державна адміністрація залізничного транспорту. Передбачається, що в нову компанію будуть переведені співробітники структурних підрозділів і підприємств "Укрзалізниці".

Також змінять свій статус більше 40 підприємств, які раніше були окремими юридичними особами, - тепер вони стануть філіями компанії і працюватимуть в структурі ПАО "Укрзалізниця". При цьому залізниці України стануть регіональними філіями. Регіональна структура українських залізниць перебудовується у вертикально інтегровану.

Крім того, нова організаційно-правова форма дозволить перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного. Зокрема, дозволить за функціональною ознакою створити декілька компанійперевезень, що спеціалізуються на певних видах, вантажних, пасажирських, а також компанію, що займається інфраструктурою.

В цілому передбачається декілька етапів реформування ж/д галузі. На першому етапі діятиме перехідна структура, побудована за функціональним принципом, - єдина акціонерна компанія з виділеними по напрямах роботи департаментами.

Під час другого етапу, в течію 2016-2017 роківздійснюватиметься повноцінне виділення філій і залежних компаній по основних напрямах роботи. А формування кінцевої структури ПАО "Укрзалізниця" повинна відбутися у 2020 році.

Джерело: Укрзалізниця

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини