Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок проведення повторної фітосанітарної експертизи

1 грудня 2015, 11:49
705
0
Автор:
Реклама

Минагрополитики наказом від 21.10.2015 № 401 відновило Порядок проведення повторної фітосанітарної (арбітражною) експертизи.

Повторна експертиза об'єктів регулювання здійснюється на вимогу фізичних або юридичних осіб (далі - особа), які оспорюють результати попередньої фітосанітарної експертизи, яка проводилася уперше відносно цього об'єкту регулювання.

Проведення повторної фітосанітарної експертизи здійснюється за засоби особияке не погоджується з результатами попередньої фітосанітарної експертизи, згідно представленого в територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері карантину і захисту рослин, заяви по місцю розташування вантажу з об'єктами регулювання.

Заява про оскарження результатів попередньої фітосанітарної експертизи подається в довільній формі впродовж 48 годин після отримання укладення фітосанітарної експертизи разом з копією укладення фітосанітарної експертизи, з результатами якої не погоджуються.

Повторна фітосанітарна експертиза проводиться по вибору особи у фітосанітарній лабораторії, яка уповноважена центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері карантину і захисту рослин.

Згідно з поданою заявою територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері карантину і захисту рослин, видає напрям на проведення повторної фітосанітарної експертизи.

По такому напряму особа забезпечує доставку об'єкту експертизиякий запакований і опломбований державним фітосанітарним інспектором у присутності особи і представника фітосанітарної лабораторії, яка проводила попередню фітосанітарну експертизу. Час на доставку зразка не повинно перевищувати 48 годин з моменту його відбору.

Повторна фітосанітарна експертиза проводиться впродовж 24 годин з моменту подачі об'єкту експертизи на аналіз, а у разі проведення складного аналізу - впродовж 30 днів.

За результатами проведення повторної фітосанітарної експертизи оформляється висновок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини