Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвалідам війни, які отримали путівки в санаторій, компенсується вартість проїзду

30 листопада 2015, 17:38
1049
0
Автор:
Реклама

Кабмін вніс зміни в Порядок виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян і Порядок виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки і вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Про це говориться в постанові від 25 листопада 2015 року № 969.

Встановлено, що інвалідам війниякі отримали санаторно-курортні путівки, виплачується структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних в Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міськрад компенсація вартості проїзду до санаторно-курортної установи і назад в транспорті загального користування (залізничному і автомобільному) відповідно до представлених проїзних квитків. У разі проїзду ж/д транспортом відшкодовується вартість квитка в плацкартному вагоні.

Витрати, пов'язані з виплатою компенсації вартості проїзду до санаторно-курортної установи і назад, здійснюються за рахунок засобів держбюджету.

У разі зміни групи інвалідності за період перебування інваліда на обліку грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування виплачується в розмірі згідно з групою інвалідності, встановленої йому на дату виплати.

Грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування за умови представлення довідки з місця роботи, навчання, служби про те, що впродовж попередніх 2-х років особа не отримувала безкоштовної санаторно-курортної путівки, виплачується:

- структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних в Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міськрад особам, що перебувають у них на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням;

- територіальними відділеннями Фонду соцзахисту інвалідів особам, які знаходяться на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в Міноборони, МВС, Мининфраструктуры, СБУ, ГСЧС, Службі зовнішньої розвідки, ГПтС, управлінні держохорони, Адміністрації Держприкордонслужби, держспецзв'язку, Госспецтрансслужбе і ГПС.

Компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування вказаним особам виплачується структурними підрозділами з питань соцзахисту населення, виконавчими органами міськрад за умови їх перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням і надання довідки з місця роботи, навчання, служби про те, що впродовж попередніх 2-х років вони не отримували безкоштовної санаторно-курортної путівки.

Грошова компенсація за самостійне лікування виплачується інвалідові за умови його знаходження на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини