Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для українців збігає термін визначення статусу перебування на території РФ

30 листопада 2015, 12:19
767
0
Реклама

Для українців збігає термін визначення статусу їх перебування на території Російської Федерації.

Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року був встановлений дозволений термін тимчасового перебування в РФ для іноземців, які в'їхали у безвізовому порядку (у тому числі для громадян України) до 90 днів впродовж 180 днів. З 1 липня 2014 року по 1 серпня 2015 року для громадян України діяв тимчасовий пільговий міграційний режим, згідно з яким дозволялося знаходитися на території РФ безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше зазначеного вище терміну.

Починаючи з 1 листопада 2015 року усі громадяни України, які вже знаходяться на території РФ більше 90 днів і не мають оформлених в установленому порядку дозвільних документів на продовження цього терміну, повинні до 30 листопада 2015 року звернутися у підрозділи Федеральної міграційної служби РФ для визначення статусу свого перебування в Російській Федерації і отримати ті, що відповідають дозвільні документи (патент, дозвіл на працевлаштування, посвідка на проживання і тому подібне) чи покинути територію РФ.

Виключення з правил зроблено тільки для українських громадян, які в масовому порядку прибутку в РФ з південно-східних областей України, - для них триває застосування пільгового міграційного режиму.

З 1 грудня 2015 року відносно громадян України, які порушили або порушуватимуть в подальшому після в'їзду дозволений термін перебування на території РФ (90 днів впродовж 180 днів) і не оформили дозвільні документи, застосовуватимуться заходи адміністративного характеру, у тому числі встановлення заборони на в'їзд до Російської Федерації.

Громадянам України, які вже знаходяться, планують працевлаштуватися або тривало знаходитися на території РФ, необхідно дотримувати правила оформлення трудового або правового статусу в РФ.

Джерело: Посольство України в РФ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини