Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано звільнити від податку земельні ділянки з приміщеннями для вирощування з/х тварин

30 листопада 2015, 12:02
622
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3511 про внесення змін до статті 283 Податкового кодексу відносно звільнення від сплати земельного податку деяких земельних ділянок.

Пропонується встановити, що не підлягають оподаткуванню земельним податком земельні ділянки, на яких розташовані приміщення, використовувані для вирощування і змісту з/х тварин, що є об'єктами бюджетної дотації відповідно до Законом "Про державну підтримку сільського господарства України".

Згідно з пунктом 15.2 статей 15 вказаного Закону до таких об'єктів на сьогодні віднесені велика рогата худоба, свині, вівці, коні, птах домашній, кролики.

Як відмічає автор проекту нардеп А. Шинькович (БПП), хоча реалізація таких змін може спричинити зменшення загальної суми надходжень від земельного податку, проте це зменшення буде компенсовано за рахунок росту загальної прибутковості тваринництва внаслідок дії відповідної податкової пільги. Передбачається, що ухвалення законопроекту підвищить інвестиційну привабливість госпдіяльності в області тваринництва, що сприятиме насиченню вітчизняного ринку м'ясо-молочної і іншою продукцією цієї галузі, розвитку експортного потенціалу України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини