Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила нюанси застосування РРО автоперевізниками

30 листопада 2015, 09:12
1020
0
Автор:
Реклама

ФОП-платники єдиного податку 2-ої і 3-ої груп, об'єм доходу яких впродовж календарного року не перевищує 1 млн. грн., при продажі проїзних і перевізних документів на автотранспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю мають право не застосовувати РРО. У разі перевищення в календарному році об'єму доходу понад 1 млн. грн., застосування РРО для такого платника ЕН являється обов'язковим.

Такого висновку дійшла ГФС в листі № 24853/6/99-99-22-07-03-15.

Згідно п. 4 ст. 9 Закону № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" РРО і розрахункові книжки не застосовуються при продажі проїзних і перевізних документів на залізничному (окрім приміського) і авіаційному транспорті з оформленням розрахункових і звітних документів і на автотранспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

Крім того, згідно п. 6 ст. 9 Закону № 265 РРО і розрахункові книжки не застосовуються при продажі товарів (наданні послуг) фізособами - підприємцями, які відносяться до груп платників єдиного податку, які не застосовують РРО.

В той же час, Законом № 569 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України відносно застосування реєстраторів розрахункових операцій" встановлено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку 2-ої і 3-ої груп (фізособами-підприємцями) незалежно від вибраного виду діяльності, об'єм доходу яких впродовж календарного року не перевищує 1 млн. грн.. У разі перевищення в календарному році об'єму доходу понад 1 млн. грн., застосування РРО для такого платника ЕН є обов'язковим. Застосування РРО починається з 1-го числа 1-го місяця кварталу, що йде за виникненням такого перевищення, і триває в усіх наступних податкових періодах впродовж дії свідоцтва платника ЕН.

Положенням про форму і зміст розрахункових документів, затвердженим наказом ДПА № 614визначені вимоги до форми, змісту і обов'язкових реквізитів розрахункових документів. Встановлені в Положенні № 614 вимоги до змісту розрахункових документів визначають обов'язкові реквізити розрахункових документів. У разі відсутності хоч би однієї з обов'язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення, документ не є розрахунковим (п. 2.1 розділу 2 Положення № 614).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини