Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЭКУ прийняла кодекси для ринку природного газу

27 листопада 2015, 10:47
1867
0
Автор:
Реклама

НКРЭКУ постановами від 30 вересня 2015 року № 2493, № 2494, № 2495 затвердила Кодекс газотранспортної системи, Кодекс газорозподільних систем і Кодекс газосховищ.

Окрім цього, затверджені Критерії, згідно з якими до певного газосховища застосовується режим договірного доступу або режим регульованого доступу.

Кодекс газотранспортної системи є регламентом функціонування газотранспортної системи України і визначає правові, технічні, організаційні і економічні основи функціонування вітчизняної газотранспортної системи. Дія цього Кодексу поширюється на усіх суб'єктів ринку природного газу України : операторів суміжних систем, газодобувні підприємства, замовників, споживачів і постачальників природного газу незалежно від підпорядкування і форми власності.

Кодекс газосховищ визначає правові, технічні, організаційні і економічні основи функціонування газосховищ природного газу.

Кодекс газорозподільних систем визначає взаємини оператора газорозподільних систем з суб'єктами ринку природного газу, а також визначає правові, технічні, організаційні і економічні основи функціонування газорозподільних систем. Дія Кодексу поширюється на операторів газорозподільних систем, замовників доступу і приєднання до газорозподільної системи, споживачів (у тому числі побутових споживачів), об'єкти яких підключені до газорозподільних систем, і на їх постачальників.

Вказані нормативно-правові акти не мають аналогів в українському законодавстві і розроблені у виконання Закону "Про ринок природного газу" з урахуванням європейського досвіду і вимог 3-го Енергетичного пакету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини