Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди подавати заяву ФОП про відмову від упрощенки?

26 листопада 2015, 13:01
732
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадує, що згідно ст. 298 Податкового кодексу для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання не пізніше чим за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (роки) подає в контролюючий орган заява.

Наказом Мінфіну від 20.12.2011 № 1675 "Про затвердження порядку представлення заяви про застосування спрощеної системи оподаткування" передбачено і відмова від спрощеної системи оподаткування з вказівкою причин відмови від неї.

Заява про відмову від упрощенки фізособою - підприємцем подається в контролюючий орган в один з наступних способів:

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

- спрямовується поштою з повідомленням про вручення і з описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови відносно реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Податковою адресою платника податків - фізособи признається місце його проживання, по якому платник податків береться на облік в контролюючому органі. Платник податків - фізособа може мати одночасно не більше 1 податкової адреси (п. 45.1 ст. 45 НК).

Отже, заява про відмову від упрощенки ФОП - платниками єдиного податку подається в один з вказаних способів у територіальний орган ГФС по місцю податкової адреси платника податків - фізособи.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини